Etienne Oudart

In het jaar 1904 kocht Martin Oudart 14 hectare grond in Brugny, waarvan twee hectare onder de Appellation Champagne vielen. De ouders van Martin bezaten wijngaarden in Monthelon (Bourgogne) en verhuisden een aantal jaren daarvoor naar Brugny. Eén van de twee zonen van Martin, Etienne Oudart, mocht later met zijn vrouw Juliana deze wijngaard van twee hectare gaan exploiteren, waarop het druivenras Pinot Meunier stond.

Champagne wijngaarden Oudart

Etienne Oudart was een gedreven wijnboer die hard werkte en altijd op zoek was naar optimale omstandigheden en natuurlijk evenwicht in zijn wijngaard met als doel; de hoogst mogelijke kwaliteit behalen. Hij investeerde veel in kennis. Dit resulteerde er in dat Etienne Oudart gevraagd werd voor diverse belangrijke functies bij verschillende belangrijke instellingen. Zo is Etienne Oudart 30 jaren achtereen voorzitter geweest bij het SGV (Syndicat Général de Vignerons) en is hij o.a. benoemd tot `Specialist`bij de SAFER. Het merk Champagne Etienne Oudart kreeg een steeds grotere waarde bij haar afnemers vanwege de hoge kwaliteit.

De wijngaard van de familie Oudart breidde zich langzaam uit naar meer dan 12 hectares verdeeld over de Gemeenten Brugny en Essômes – sur – Marne. Jacques, de zoon van Etienne was als het ware in de wieg gelegd voor het beroep als wijnboer. Jacques is erfgenaam van de wilskracht en kennis van zijn voorouders. Met veel passie en liefde oefent hij nu samen met zijn vrouw Karinne, het beroep van zijn vader uit.

Jacques Oudart

Jacques investeert nog steeds in de kwaliteit van zijn champagnes, die inmiddels ongeëvenaard hoog is geworden. Jacques werkt grotendeels biologisch. Dit heeft geresulteerd in het behalen van diverse gouden en zilveren medailles op het ‘Concours Mondial’ in Brussel en er zijn ereprijzen gewonnen op ‘Les concour Citadelles du vin’, ‘Vinalies Nationales’ en ‘Concours de Féminalise’. Ook is Jacques in de voetsporen van zijn vader getreden door het uitoefenen van bestuurlijke functies. Hij is inmiddels ‘Président de la Coopérative du Champagne’.

Met ‘Le Temps d`un instant’ wil Jacques Oudart u graag laten weten wat zijn motto is dat subtiel weer geeft waar het bij Champagne Etienne Oudart om gaat.

Het bewijs dat een kleiner huis tot de crème de la crème behoort, met een product dat doordrenkt is van een unieke werkwijze. Jacques Oudart nodigt u bij Champagne Excellent uit om kennis te maken met champagnes waarvan u intens kunt genieten.